submit


Hej killar. Victor här. Jag är på besök i Seoul, Sydkorea nu, så den här gången bestämde jag mig för att ta en kort men intressant intervju från min koreanska vän Goon Mi Jong som en tjej (som ni kan gissa från videon) och be henne om det ämne som intresserar många av er. Hur kan en utländsk kille prata med en het tjej på gatan? Vad är det första en fras att säga? Titta på videon för att veta svaren. Victor: Min fråga är till dig,»Hur kan en kille, till exempel en utländsk kille gör en koreansk tjej att gilla honom om den här flickan vet inte den här killen.»Förstår du min fråga? Goon Mi Jong: Låt oss tala koreanska. Det är OK, du lär dig koreanska nu. När man går ner på gatan, en utländsk kille ser en tjej som han tycker om och börjar prata med henne för första gången på ett seriöst sätt eftersom om du pratar normalt flickor kan vara mindre rädd för att starta ett samtal. På detta sätt kan det vara lättare bli vän med flickan. Faktiskt, när Victor närmar sig en flicka, han får henne att känna sig obekväm med att säga, till exempel,»Hej tjejen, du ser så söt. Var bor du.»Du ska inte göra det så här. Aldrig. Du bara göra det i ett uppriktigt sätt genom att låta henne veta att du vill bli vänner med henne. Genom att göra detta kan du bli goda vänner med henne. Victor: nästa fråga. När personligen ser jag en tjej på gatan i Korea och jag tycker om hennes utseende, den första meningen jag säger till henne är»Är du en student.»Detta är den första frasen. Vad tycker du om denna fras? Goon Mi Jong: I min mening, eftersom Victor är att studera koreanska nu, denna enkla fras»Är du student. Jag är en student och jag studerar koreanska nu»är en mycket bra egen introduktion när du ser en person för första gången. Men faktiskt, Victor s metod känns lite obehagligt. Victor: Denna inställning är OK om du frågar en tjej om hon är student eller inte. Jag tror att det är så många tjejer som ser ut som studenter, men de är high school studenter. Detta är en bra fråga om ålder. Victor: OK, nästa fråga. Hur kan du titta på killen om du gillar honom? Kan du bara titta på en kamera som denna? Om du gillar en kille, hur kan du titta på honom

About